sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Orrin

1: Orrin, Usvasaaren sankari: Usvasaarella vallitsee rauha. Mutta eräänä päivänä murhataan Usvasaaren prinssi. Sitten karkotetaa maanpakoon yksi kuninkaan luotetuimmista oravista, yksi kapteeneista. Tämän kaiken keskellä on yhden kapteenin nuori hovipoika Orrin, joka yrittää pelastaa Usvasaaren. 4 tähteä, sillä siinä on ihan mielenkiintoinen juoni, mutta actionia on liian vähän.

2: Orrin ja sydänkivi: Crispin on saatu takaisin ja kuninkaaksiotojuhlia valmistellaaan. Valmistelu kuitenkin keskeytyy äkisti, kun kaukaiselta saarelta, Valkosiipien saarelta, saapuu huonokuntoien laiva. Laivan väki kertoo, että saarella tarvitaan apua. Auttavaksi lähtevää ei ole velä päätetty, kun Orrin kaapataan ja kuljetetaan sinne. Mikä on Valkosiipien saaren ongelma? Miten Orrin pääsee sieltä takaisin kotiinsa Usvasaarelle? Ja mitä täkäläinen pappi kertoo Orrinille tämän vauva-ajasta? 5 tähteä.

3: Orrin ja Usvasaaren perillinen: Nyt Crispin on kuningas ja hänen uusi vaimonsa, Setri, on kuningatar. He saavat tyttären ja antavat tälle nimen Silmu. Eräänä päivänä Silmu katoaa ja siitäkös soppa syntyy. Samaan aikaan vakava kulkutauti alkaa tuhota väestöä ulkoa päin, kun paisuvat huhut kalvavat sisältä päin. Eivätkä maanvyöryt ainakaan paranna asiaa. Miten kaikki oikein päättyykään? 4,9 tähteä, välillä putosin kärryiltä juonesta.

4: Orrin ja korppisota: Usvasaarella on vallinut jo pitkään rauha, ja Silmulla on nyt kaksi nuorempaa sisarusta: prinssi Terho ja prinsessa Manteli. Kaikki on hyvin, kunnes taivas tummenee, kun se peittyy hätääntyneistä joutsenista. Ne ovat tulleet pyytämään apua ilkeitten korppien häädöstä (Crispin on kiitollisuudenvelassa joutsenille, sillä nämä toivat hänet takaisin Usvasaarelle 1. kirjassa). Crispin suostuu kuin suostuukin lähtemään avuksi. Miten taistelu päättyy? 4,7 tähteä, melkein täydellinen, mutta joissain kohdissa juoni etenee liian nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti