maanantai 4. helmikuuta 2013

Soturikissat

Olen lukenut ne kaikki (tai siis ne, jotka ovat ilmestyneet Suomessa) ja fanitan niitä kovasti, joten tässä arvostelut:

1: Villiin luotoon: Tässä kotikissa, "kotikisu", niin kuin kirjassa sanotaan, nimeltä Ruska asettuu asumaan Myrskyklaaniin ja hänestä tulee oppilas. Tulee myös kaikkia koukeroita, joita en nyt kerro. Mielestäni se oli hyvä, vaikkei sarjan paras. Neljä tähteä, sillä siinä ei tapahdu paljon, siinä vain tutustutaan klaanin elämään (suurimmaksi osaksi).

2: Tuli ja jää: Tässä Tulitassusta tulee soturi, Tulisydän. Ne ykkösessä alkaneet koukerot pahenevat ja mukaan tulee Tulisydämen parhaan ystävän, Harmaaraidan rakastuminen...  Rakastumis -juttu on ihan mielenkiintoinen. 4,6 tähteä.

3: Salaisuuksien metsä: Tulisydän päättää ottaa selvän asioista, jotka eivät kuulu hänelle itselleen, mutta auttavat klaania. Niitä etsiessään hän joutuu vaarantamaan useammin kuin kerran... 3,6 tähteä, sillä siinä ei ole tarpeeksi actionia.

4: Myrsky nousee: Tässä kirjassa on vähän kaikenlaista. Idea on kuitenkin, että Myrskyklaanin koti palaa ja he joutuvat muuttamaan väliaikaisesti Jokiklaanin leiriin. 5 tähteä. Tämä osa on suosikkini, sillä ainakaan actionia ei tästä puutu.

5: Vaarallinen polku: Sinitähti, Myrskyklaanin päällikkö, luulaa, että esi-isät ovat unohtaneet hänet. Hän haastaa riitaa muiden klaanien kanssa. Rajapartiot löytävät metsästä usein koiran hajua ja revittyjä puluja. Sinitähti syyttää revityistä puluista muita klaaneja ja jättää koirien hajut omaan arvoonsa, mutta onko se oikein? 4,9 tähteä, actionia on ehkä hitusen liikaa ja loppu on surullinen.

6: Pimeyden hetki: Tulitähti on nyt Myrskyklaanin päällikkö. Entinen päällikkö, viisas Sinitähti, on kuollut, mutta hänen murhaajansa on yhä hengissä ja havittelee kostoa. Mitä tapahtuu, kun Tiikeritähti (=Sinitähden murhaaja) kaappaa vallan Jokiklaanissa ja liittoutuu sellaisten kissojen kanssa, jotka ovat tottuneet tappamaan? 4,8 tähteä, sillä actionia oli hitusen liikaa.

 Erikoisseikkailut 1: Tulitähden tehtävä: Huom! Tämä kirja ei kuulu mihinkään Soturikissojen osaan! Tulitähti alkaa nähdä sekavia. Hän näkee aaveita, outoja, riivaavia painajaisia, mutta ei ymmärrä, mistä on kyse. Onko hän tulossa vanhaksi? Tuskin. Mutta kaikki selviää, kun Tulitähti menee nukkumaan yönsä entisen ystävänsä Sotan takapihalle ja lähtee matkalle kumppaninsa Hiekkamyrskyn kanssa. 3,8 tähteä, sillä tarina on aika tylsä.

Uusi profetia 1: Keskiyö: Tässä osassa päähenkilö vaihtelee. Vatukkakynsi näkee eräänä yönä unen, jossa    kuollut päällikkö, Sinitähti, sanoo: "Metsässä koittavat vaikeat ajat. On täytettävä uusi ennustus,jotta klaanit selviäisivät hengissä. Sinut on valittu tapaamaan kolme muuta uudenkuun aikaan, ja teidänon kuunneltava, mitä keskiyö teille kertoo." Mitä tämä merkitsee? 4,5 tähteä, sillä matkantekoa oli liikaa ja se teki joistain kohdista tylsiä.

Uusi profetia: 2: Kuunnousu:Tässä osassa päähenkilö vaihtelee. Neljä valittua ja kaksi seuralaista lähtevät kotimatkalle. He kuitenkin joutuvat keskelle kissojen heimoa, jolla on omat enteensä, tapansa ja uhkansa. Matkalaiset joutuvat jäämään näiden vieraiden kissojen luo ja yrittämään pelastaa heidät - vaikka siinä on omat riskinsä. 4,2 tähteä, sillä loppu on surullinen ja kirjassa on paljon tylsiä kohtia.

Uusi profetia 3:Tässä osassa päähenkilö vaihtelee. Aamunkoi: Matkaseurue saapuu vihdoin ja viimein kotimetsään. Metsä on kuitenkin muuttunut paljon: hirviöitä on kaatamassa puita, eikä riistaa ole jäljellä paljoakaan. Sen lisäksi monia sotureita ja oppilaita on kadoksissa. Vattukkakynsi seurueensa kanssa yrittää houkutella klaaneja lähtemään metsästä. Onnistuvatko he, ennen kuin sekä klaanit että metsä tuhoutuvat? 5 tähteä, täydellinen ja sopusuhtainen, vaikka loppu onkin surullinen.

Uusi profetia 4: Tähtiyö: Tässä osassa päähenkilö vaihtelee. Neljä klaania ovat päässeet tarkoitetulle alueelleen, ja on aika ryhtyä kokoamaan reviirejä, muistutttaa klaanien rajat sekä löytää vastineet Kuukivelle ja Nelipuulle. Haukkahalla alkaa tunkea Vatukkakynnen elämään, eikä siitä kovin paljon hyvää seuraa. Myös Lehtitassun tunne-elämä alkaa kohottaa päätään. 4,8 tähteä: välillä turhauttava, muuten superhyvä.

Uusi profetia 5: Iltahämärä: Päähenkilö vaihtelee Oravaliidon ja Lehtilammen välillä. Oravaliidon ja Vatukkakynnen välit ovat täydellisesti solmussa. Lehtilampi on ajautumassa mahdottomaan tunnekriisiin; hän tahtoo olla parantaja muttei kuitenkaan lopettaa rakkautta. Uusien rajojen vartoiminen saa klaanien, etenkin Tuuliklaanin, ärhentelemään. On tulossa myös nimetön vaara, josta kukaan ei tiedä varmasti, mikä se on. 5 tähteä; täydellinen: taistelua, suuria tunteita, Tähtiklaanin unia.

Uusi profetia 6: Auringonlasku: Mäyrien taistelun jälkeen Myrskyklaanin leiriä aletaan uudelleenrakentaa. Vatukkakynsi jatkaa tapaamisia isänsä kanssa yhdessä petollisen veljensä kanssa. Vaikka riidat Oravaliidon kanssa ovatkin ohi, ei hän kerro tapaamisista tälle. Tulitähti päättää, että on aika valita uusi varapäällikkö Harmaaraidan tilalle. Vatukkakynsi odottaa kiihkeästi tulevansa valituksi. Tiikeritähti lietsoo poikiaan vallankaappaukseen. Vattukkakynsi joutuu valinnan eteen: totteleeko hän isäänsä - ja osaa luonnostaan - vai pysyykö hän uskollisena klaanille. 5 tähteä. IHAN MAHTAVA!

Kolmikon mahti 1: Näkö: Oravaliidolle ja Vatukkakynnelle on syntynyt kolme pentua, joita koskevan ennustuksen Tulitähti näkee unissaan aika ajoin. Pennut ovat sokea ja kärttyisä, omasta mielestään tarpeeton Närhipentu, parantajanurasta haaveileva Paatsamapentu ja sisaruksiaan tukeva, luontainen soturi Leijonatassu. Pentujen ollessa oppilaita selviää, että Närhipennulla on erityinen lahja: hän näkee unissa ja pystyy myös menemään toisten kissojen uniin. Hän itse ei pidä kykyään mainittavana, vaan sokeasti tahtoo soturiksi. Paatsamatassu ei liioin pohdi omaa kohtaloaan parantajana, vaikka hän muistaakin taisteluliikkeet paremmin kuin yrtit. Kuuluuko sen todella mennä näin? 5 tähteä. Jokainen pennuista on omalla tavallaan rakastettava ja juoni etenee mukavasti.

Fanisivut:
http://ameliette.webs.com (suomeksi, nämä EIVÄT ole viralliset fanisivut, mutta ovat ainoat, jotka tiedän ja hyvälaatuiset)
www.warriorcats.com (englanniksi, viralliset fanisivut)

...ja Soturikissoihin liittyvä peli:

http://www.warriorcats.com/WarriorsHuntingGame.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti