keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Tommy Storm

1: Kutsu kaukaiseltaplaneetalta: On noin vuosi 2100.  Tommy Storm on yläkoulua käyvä poika, jonka motto on: "Me kaikki makaamme katuojassa, mutta jotkut meistä katsovat tähtiin". Hän kuulee koulussa, kun kuulutetaan, että ketkä haluavat muuttaa ulkoavaruuteen. Tommy innostuu, pääsee kokeisiin ja niiden kautta viitosiin, huonotasoisimpaan ryhmään. Hän ystävystyy muiden samassa ryhmässä olevien kanssa. Koko jutun ideana on, että ryhmät kisailevat kisoissa päästäkseen... tai no ehken kerrokkaan. 4,3 tähteä, sllä välillä se on aika tylsä, mutta on siinä paljon hyvääkin.

2: Avaruuden ritarit: Tommyn joukkue ei voittannut kilpailua, mutta jostain syystä he pääsivät pelastamaan maailmankaikkeutta. He päätyvät vahingossa  TV-ohjelmaan, joka muuttaa jokaisen elämän -myös Tommyn. 4,4 tähteä, sillä se on muuten ihan hyvä, mut loppu on toooosi surullinen ja se on välillä tylsä.

Myyttihovi

1: Myyttihovi: Kendra ja Seth ovat päässeet koko kesäksi isovanhempiensa luo heidän kotiinsa. Isovanhemmista liikkuu kummia huhuja: molemmat isovanhemmat eivät voi olla yhtä aikaa pois kotoaan ja muuta outoa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun sisarukset (Kendra ja Seth) pääsevät noiden isvanhempien luo. Mitä kummaa tapahtuu, kun lapset eivät saa juoda maitoa ja kuitenkin juovat? ja kuka on vanha akka, joka asuu metsässä? 4,6 tähteä, sillä muuten hyvä mutta paikoittain tylsä.

2: Iltatähden kilta: On se kummaa, kun jakaantuu kahteen ryhmään: Iltatähden kiltaan ja Aamunkoiton ritareihin. Näissä tunnelmissa Kendran ja Sethin vaari tuo Myyttihoviin (isovanhempien kotiin, joka on oikeasti yliluonnollinen luonnonpuisti) kolme kunnollista vartiaa. Mutta ovatko he kaikki kunnollisia? Kaikki vaikuttavat mukavilta, mutta silti... 4,5 tähteä, jännitystä piisaa muttta se välillä ärsyttää kun kaiken tajuaa ennen kuin se tajutaan kirjassa.

3: Varjoruton kosketus: Myyttihovissa elävien yliluonnollisten eläimien keskuudessa alkaa levitä kummallienen tauti: hyvistä olenoista tulee pahoja. Kaikki vain pahenee, kun kaksi isovanhempien apulaista Myyttihovissa muuttuvat myös pahuuden riivaamiksi. Mitä on tehtävissä? 4,7 tähteä. Jännitystä ja actionia kyllä löytyy, välillä liikaakin.

4: Käärmekonnun salaisuudet: Kendra, eräs isovanhempien apulainen nimeltään Warren sekä kolme hyvin luotettavaa Aamunkoiton rtarien jäsentä lähtevät matkaan kohti Käärmekontua (samanlainen kuin Myyttihovi, mutta on vaarallisenpi ja siellä asuu lohikäärmeitä)  hakemaan yhtä taikakalua, etteivät Iltatähden killan jäsenet voi käyttää sitä  pahoihin aikomuksiinsa (demonivankilan aukaisemiseen ja sitä kautta maailmanlopun edistämiseen). Eräs matkaseurueesta on Gavin, harvinaisen komea Kendran ikäinen nuorukainen, joka osaa käsitellä lohikäärmeitä. Häntä tarvitaan monessa kohdassa matkaa, mutta onko se sen arvoista? 4,8 tähteä, mielenkiintoinen loppu, actinia löytyy mutteí jännitystä paljoa.

5: Demonivankilan avaimet: Viimeinen Myyttihovin osa. Aika on kortilla, sillä Iltatähden kilta saa kaikki taikakalut hallintaansa ja heitä pidättelevät enää iankaikkiset (ihmiset, jotka täytyy tappaa ennen kuin demonivankila voidaan avata).Syntyy ongelmia, paljon onglemia. Onneksi on vielä olemassa keijukaiskuningatar, valon olentojen johtaja. Onnistuvatko Kendra, Seth, isovanhemmat sekä heidän ystävänsä pelastamaan maailman demoneilta ennen kuin se on liian myöhäistä? 5 tähteä, se oli täydellinen. Harmi, että sarja loppuu tähän.



Myyttihoviwiki (englanniksi):

http://fablehaven.wikia.com/wiki/Fablehaven_Wiki