keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Liikkuva linna jatkoineen



Liikkuva linna on linna, joka kiertelee siellä täällä, minne ikinä velho Howl, josta liikkuu julmia huhuja, haluaa sen viedä. Sophie, nuori nainen, saa päälleen kirouksen, joka muuttaa hänet vanhaksi akaksi. Niinpä hän lähtee linnaan ajatellen, että sieltä löytyisi tulisija ja tuoli. Kyllä sieltä ne löytyvät - ja paljon muutakin. 4,3 tähteä, sillä juoni eteni aika hitaasti, mutta oli silti aika kiehtova.

Leijuva linna on ns. itsenäinen jatko-osa Liikkuvalle linnalle. Siinä on eri päähenkilö, nimeltään Abdulla, köyhä mattokauppias, joka ostaa lentävän maton. Se vie hänet yöllä sulttaanin tyttären yöpuutarhaan ja tapaa siellä Kuunsirpinkukan, sulttaanin tyttären. He rakastuvat. Mutta kolmannella käynnillään Kuunsirpinkukan nappaa ilkeä džinni, siivekäs taikaolento. Niinpä Abdulla lähtee taikamaton avulla etsimään armastaan, kohti Leijuvaa linna ja kohtaa matkan varrella mm. päiväuniensa rosvon, lampunhengen, noitia sekä kissoihin hurahtaneen mutta läpeensä epärehellisen miehen. 4,7 tähteä, sillä ainut asia joka siitä puuttui oli hitusen enemmän selkeyttä. Kärryiltä oli helppo pudota pois, mutta juonesta sai kyllä kiinni taas nopeasti.

Rönsyilevä talo on Leijuvan linnan itsenäinen jatko-osa. Siinä päähenkilönä on Charmain Baker, hemmoteltu lukutoukka, joka palkataan pitämään huolta isosetä Williamin talosta. Pian hän huomaa, että ilman magiaa talossa on vain kaksi huonetta, mutta magian avulla talo on mittaamattoman suuri, kirjaimellisesti. Eräänä iltana ovelle ilmestyy myös Peter, hiukan pomotteleva magiaa osaamaton Williamin oppilas, joka sekoittaa soppaa entisestään. Myös Sophie, Howl ja heidän poikansa liittyvät jotenkin juttuun. Mutta miten? 4,7 tähteä, olisi voinut olla selvempikin.

Luin myös mangat, ja ne olivat hyviä. Suosittelen ensin lukemaan kirjat, sitten katsomaan animen ja lopuksi lukemaan mangat; mangat perustuvat animen juoneen.

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Mahtavat 12

1: Haaste: Mack, Richard Geren yläkoulun oppilas, jota kiusataan, saa elämälleen valtavan ja todella vaarallisen käänteen: hänen pitää kerätä Mahtavat 12 yhteen. Kaikki Mahtavat 12 ovat 12 -vuotiaita, joilla on valistunut mahti. Miten Mack onnistuu aloittamaan tehtävänsä, sen aika näyttää... Annan 4,7 tähteä. Kirja on hauskasti kirjoitettu, mutta välillä huumori menee minulta yli hilseen. Ja, onhan kirjassa actioniakin.

2: Ansa: Nyt Mahtavista 12:sta on saatu kokoon Mahtavat Kaksi, plus Mackin henkivartija ja ystävä Stefan. Heillä on 35 päivää aikaa koota loput Mahtavista 12:sta. Kolmikon pitää matkustaa Kiinaan ja Saksaan löytääkseen lisää porukkaa. Mutta mitä reissaaminen vaatii? 4,5 tähteä. Sama huumori jatkuu, ja juonenkäänteet yllättävät aina.

3: Avain: Mahtavat Neljä etsivät tarmokkaasti yhä vain lisää niitä, joilla on valistunut mahti. He kohtaavat keijuja, pahan keijukuningattaren ja siirtävät Eiffelin tornin - aika hyvä saavutus neljältä 12 -vuotiaalta ja yhdeltä 15 -vuotiaalta. 5 tähteä. Kirja oli täydellinen.