tiistai 6. toukokuuta 2014

Riimut

Joanne Harrisin kirjoittamassa kirjassa päähenkilönä on Maddy -niminen syrjitty tyttö. 7. ikävuoteensa asti hän kuljeskeli vain metsissä, kunnes hän kerran tapasi Yksisilmän. Tämä kertoi olevansa tarujen keräilijä, ja kertoi Maddylle tarinoita Ragnarökistä, Odinista ja tämän katalasta veljestä Lokista. Sitten Yksisilmä lähti vuotuiselle pyhiinvaellusmatkalleen Maailmanloppuun, mutta palasi joka vuosi takaisin markkinoiden aikaan. Mutta eräänä vuonna, kun Maddy kiusaa äijäkäistä, Yksisilmä lähettää Maddyn hakemaan Kuiskaajaa erään kukkulan alta: salaperäistä asiaa, josta Yksisilmä ei voi kertoa sen tarkemmin. Siellä pitkien taivallusten jälkeen hän tapaa pojan nimeltään Onnekas, joka ei ole ihan sitä miltä näyttää... 5 tähteä. Tämä on heti Soturikissojen jälkeen lempikirjani/kirjasarjani. Kirjassa on ystävyyttä, petollisuutta, magiaa, häilyväisyyttä ja huumoria. Ja ehkä romantiikkaakin, se jää lukijan päätettäväksi.


Näkijän Kirja

1: Näkijän tytär: Dina on perinyt äidiltään erityisen lahjan: Näkijän silmät. Vain vähän sen jälkeen, kun Dinasta on tullut hänen äitinsä oppilas, äiti joutuu lähtemään selvittämään murhaa Dunarkiin. Dina kaapataan myöhemmin sinne, ja siellä hän alkaa ymmärtää, ettei kyseessä olekaan ihan tavallinen murha... 4,4 tähteä. Kirja oli monessakin mielessä melkoisen synkkä, mutta siitä huolimatta koukuttava. Onneksi sille on jatko-osa!


2: Näkijän amuletti Kertojina Dina ja Davin: Dina perheineen on muuttanut ylämaille. Eräänä päivänä sinne saapuu mies kertoen olevansa Ivain Laclan. Dina ja hänen äitinsä joutuvat miehen matkassa hyökkäyksen kohteeksi ja äiti haavoittuu vakavasti. Kun Dinan soveli Davin saa kuulla tämän, hän päättää etsiä käsiinsä tämän Ivain Laclanin ja haastaa hänet kaksintaisteluun. Mutta onko kaikki niin mustavalkoista? 4,45 tähteä. Hitusen parempi kuin edeltäjänsä, mutta synkkyyttä on yhä.

3: Käärmeen lahja Kertojina Dina ja Davi: Dina kadottaa sumussa hevosensa ja lähtee etsimään tätä. Hevosen luo hänet johdattaa pahamineinen Mustamestari, jolla on käärmeen lahja. Mies paljastuu Dinan isäksi. Perhe lähtee häntä pakoon, ja päätyy erään kaupungin "köyhien majataloon". Se vaikuttaa aluksi kelpo paikalta, mutta onko se sittenkin mätä omena? 4,6 tähteä. Hauska ja kiehtova, eikä enää lähes lainkaan synkkä.